Evet kabarır. Ekmeğin kabarmasını sağlayan ana madde buğdayın içerisinde bulunan glutendir. Gluten oranı 10.02 gr da 30 mcg, Sedimantasyon (unun çökme değeri) 30-35 birim ve daha yüksek ise ve kullanacağınız maya ile birlikte hamur’un kabarması gerçekleşir.
Katkısız Un da Kalite nasıl sağlanıyor
Gluten, Sedimantasyon ve Protein değeri yüksek buğdayların harmanlanarak (paçal yapılarak) yüksek kalitede un düzeyine getiriliyor.
Katkısız Un Saklama Koşulu
Katkısız Unlar (saf un) , Kış aylarında oda sıcaklığında, Yaz aylarında ise dolaplarda saklanması gerekir.
Neden Un’ a Katkı Katılıyor
Un sanayii’nde katkı maddelerinin kullanım amacı, Un’un istenen kalite düzeyine getirirmesi için katılıyor.
Neden Katkısız Un , Katkılı Unlardan fiyatı yüksek
İçeriğine hiçbir şekilde katkı maddesi eklenmediğinden dolayı , unun kalitesinin artırırması için yüksek Gluten,Sedimantasyon ve Protein değerleri olan buğdayların kullanılmasından dolayı katkısız un fiyatı yüksek olmaktadır.
İçindekiler: Buğday Unu Özel Amaçlı Buğday Unu. Kullanım alanları Yufkalık, Böreklik, Pastalık, Baklavalık, Tandırlık, Yemeklik, Ekmeklik
TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ HAKKINDA KILAVUZ BÖLÜM 2 , 2. Madde ,”a” bendine göre; Katkısız ibaresinin eklenmesi yalnızca aşağıdaki şartlara göre kullanılabilir. (a) “Katkısız”, “Katkı maddesi içermez”, “Aroma verici içermez” vb. İfadelerin Kullanımı (1) Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği gereğince katkı maddesi kullanımına izin verilen bir gıdada, doğasından gelen hariç olmak üzere taşınma prensibi kapsamında bileşenlerinden gelen herhangi bir katkı maddesi de yoksa bu gıda için “katkısız” veya “katkı maddesi içermez/bulunmaz/yoktur/eklenmemiştir” vb. ifadeler kullanılabilir.